pátek 25. května 2012

T-Mobile končí provoz sítě UMTS TDD

Před několika lety T-Mobile s velkou pompou a slávou uvedl internetové tarify pod tajemným marketingovým názvem 4G a tajuplně naznačoval obrovský výhled (i s dalším rozvojem) do budoucna.
Značná řada odborníků, kteří vidí pod pokličku (včetně dnes již nežíjícího autora VUČAKO) však byla velmi skeptická.
Nejen proto, že pro tuto technologii bylo na trhu velmi malé množství zařízení (oproti konkurenční technologii UMTS FDD), ale i proto, že T-Mobile patřil mezi několik málo operátorů (rozuměj byl snad jedinný), který ji v praxi opravdu nasadil a provozoval
T-Mobile udělal v miulosti velký kotrmelec, který ho pak následně velmi mrzel (a zejména pracovníky pracující v technické podpoře).
A způsobil nemalé problémy nejen sobě, ale i svým zákazníkům.
Mobilní operátor T-Mobile oznámil, že se rozhodnul k 31. květnu 2012 ukončit provoz mobilní technologie UMTS TDD. Jeho součásná síť již technicky nestačí dnešním nárokům (protože umožňovala maximální rychlost jen 2 Mbit/s) a od června roku 2012 ji plně nahradí UMTS FDD (3G) (až 21 Mbit/s).
Současně tedy ukončí i všechny internetové tarify s názvem 4G a zákazníkům, kteří tyto tarify využívají bude nabídnut snadný přechod na ostatní tarify z nabídky.

Paradoxně tedy je T-Mobile snad jedinný operátor na světě který po tarifech 4G (s nízkou rychlostí) nabízí tarify 3G (s vyšší rychlostí).
:-)
(Zdroj: Lupa.cz)

Žádné komentáře:

Okomentovat