úterý 4. září 2012

Microsoft Office 365 (aneb Office dokolečka ještě jednou ...)

Jaké technologie jsou k dispozici v rámci Office 365 ?

V rámci Office 365 jsou k dispozici následující technologie:

Komponenty Office 365
  • Microsoft Exchange Online – hostovaná obdoba oblíbeného a výkonného e-mail a groupware serveru Microsoft Exchange 2010. Stejně jako v dedikované verzi, i hostovaná Exchange umožňuje plnohodnotné zpracování e-mailů, kalendáře a kontaktů se zabudovanou antivirovou ochranou. Přístup k mailboxu (standardně o velikosti 25 GB pro každého uživatele) je možný v podstatě odkudkoliv, k dispozici je připojení z PC pomocí klienta Outlook, webového rozhraní a rovněž z mobilního telefonu podporujícího ActiveSync.
  • Microsoft SharePoint Online – řešení pro inteligentní ukládání firemních dokumentů a práci s nimi. Díky SharePointu lze efektivně spolupracovat s kolegy, partnery či zákazníky a dosahovat tak lepších výsledků v kratším čas. Stejně jako u Exchange, i k SharePointu lze přistupovat přímo z aplikací Office, pomocí webového rozhraní, případně pomocí mobilního telefonu (přímý přístup ke SharePointu umožňuje Windows Phone 7).
  • Microsoft Lync Online – umožňuje firmám využívat nejnovější možnosti digitální komunikace včetně instant messagingu pro rychlou textovou komunikaci online, audio a video hovorů mezi jednotlivými účastníky, audio a video konference, zjišťování dostupnosti jednotlivých účastníků (dostupný, na schůzce atp.), sdílení pracovní plochy a další možnosti spojené s komunikací v rámci firmy i mimo ni.
  • Microsoft Office Professional Plus – při využití prémiové služby Office 365 je k dispozici rovněž kompletní sada kancelářského balíku Office Professional Plus, která umožňuje přímý přístup ke službám popsaným výše a rovněž nabízí sadu Office Web Apps, díky které uživatel může pracovat s dokumenty i pomocí webového prohlížeče na jakémkoliv počítači.
  • Webový portál – součástí nabídky Office 365 je i prostor pro vytvoření webového portálu firmy včetně nástrojů a šablon pro tvorbu webových stránek. Webové portály lze zřizovat jak pro externí prezentaci firmy, tak pro interní týmy, a rovněž do nich lze integrovat data s Exchange a SharePointu.
  • Nástroje pro řízení a správu – umožňující konfiguraci výše zmiňovaných technologií a celkovou správu Office 365, u variant pro střední a velké firmy s možností doplnění o integraci se službami Active Directory.

Žádné komentáře:

Okomentovat