neděle 15. listopadu 2009

eee: upgrade BIOSu

Několik dlouhých měsíců (s ještě delšími přestávkami) jsem se potýkal s nemožností provést upgrade BIOSu v zařízení ASUS eee 1000H přímo v prostředí MS Windows XP Home. A přitom řešení je velmi jednoduché.

  1. V BIOSu musíme mít povoleno USB zařízení
  2. Stáhneme poslední verzi biosu z stránek výrobce ASUSu
  3. Na USB flash disk nahrajeme nový BIOS
    (nejlépe na USB flash disk zformátovaný na FAT 16)
  4. Soubor se musí jmenovat 1000H.rom (protože mám ASUS 1000H)
  5. Provedem RESTART počítače
  6. Během restartu stikneme ALT+F2
  7. ... a je to
TIP:
Pokud se nám nedekuje USB flash disk, zkusme použít jiný - nejlépe od jiného výrobce. Mne se chytil až třetí USB klíček (a přitom všechny v prostředí MS Windows XP Home na mém ASUS 1000H bezvadně fungovaly).

1 komentář:

  1. Ja prispeji svym poznatkem.
    Podle popsaneho zpusobu mi to neslo, po Alt+F2 to sice zacalo neco delat, ale vysledek podle meho laickeho prekladu bylo, ze v Biosu NEMAM prepinat na USB, nebo CD! A pak skocil radek ze na USB neni soubor 1000H.rom a 3x zapiskani a furt dokola. Ani po prepnuti v Biosu zpet na HDD se nic nezmenilo. Klicenek mam dost, vyzkousel jsem jich 24, od STARYCH 524mb PO 32GB a nic. Naformatovat na FAT16 se mi nepodarilo ani v HP USB Disk Storage Format Tool, ani v Partiton Magic 8.0. Asi po hodine (tolik klicenek vyzkoset) me napadlo pouzit SD kartu 2GB, dat ji do USB ctecky, v HP USB Disk Storage Format Tool uz to slo ne sice na FAT16, ale FAT (bez cisla). Na tu jsem natahl 1000H.rom, vrazil do eee a postupoval znovu podle zde uvedeho navodu. A svete div se, za par minut bylo hotovo a v Biosu se na me chechtalo cislo 2204. Instalace WIN7 do eee uz bylo bez problemu.
    Maly napad, ale tolik pismen jsem tu napsal...

    OdpovědětVymazat